Biest, oftewel colostrum.

Wat is dat nou weer? 

Tenminste dat hoor ik u denken wanneer wij vertellen dat wij ook biest opslaan in onze vriescellen. Biest is de eerste melk die in dit geval geproduceerd wordt door een koe na geboorte van het kalf.
Doordat er door een koe meer biest aangemaakt wordt, dan dat een jong kalf nodig heeft ontstaat er overtollige biest.

Aangewakkerd door de wil om te verduurzamen in de intensieve veehouderij door Vitomega, en de grote vraag naar immuun versterkende producten heeft gezorgd voor een unieke combinatie!

Een aantal jaar terug zijn wij met Vitomega uit Deurne(Noord Brabant) een samenwerking aangegaan voor het opslaan en vervoeren van deze diepgevroren biest naar hun locatie in Deurne.
De biest wordt 2 of 3 maal per week met een vriesbus door heel noord Nederland verzamelt, dit gebeurt bij meer dan 400 melkveehouders.
Vitomega levert deze ingevroren biest bij ons aan en wij plaatsen deze vervolgens in onze vriescellen. Heel belangrijk is dat de koelketen vanaf het ophalen bij de melkveehouder tot levering in Deurne bij Vitomega in tact gehouden wordt, uiteraard draagt Jansen Transport haar steentje hier aan bij en verzorgt het transport van Urk naar Deurne.

Ondanks dat het voor ons een nieuw product was gingen we uitdaging aan.
En mogen we concluderen dat de samenwerking voor zowel Jansen Logistics als Vitomega een toegevoegde waarde heeft.
Heeft u vragen over diepvries opslag buiten de normale wegen? Stel ze gerust en samen gaan we aan de slag om ook uw product bij ons op te slaan.

Groeten,

Team Jansen Coldstore

Voor meer info bel: 0653280261